Digital-marketing-casestudy-kinesitherapie

Casestudy: Marketing voor kinesitherapiepraktijk

Driving website traffic. Uiteraard is een website maar zo goed als zijn verkeer. Om voor een constante flow van geïnteresseerde bezoekers te zorgen zetten we in op content marketing. Het grappige aan dit verhaal is dat quasi geen enkel paramedisch beroep zich vandaag bezig houdt met content marketing. Ontdek hier onze casestudy.

Een kinesistenpraktijk in Mechelen komt als eerste op de Belgische markt met een nieuwe behandelingstechniek genaamd Instrument Assisted Soft Tissue Mobilization – IASTM. De instrumenten ter ondersteuning worden wel al verkocht in België. We opteren voor het registreren van een domeinnaam gerelateerd aan de nieuwe methode, 2 verschillende gerelateerde termen zijn vandaag beschikbaar, met name:

    • IASTM.be
    • Ergon-therapie.be
  • Ergontechnique.be
  • Ergontechniek.be

IASTM als naam van de behandeling. Ergontechnique.com als naam van de leverancier van de instrumenten. We opteren voor iastm.be maar reserveren ook de overige domeinnamen, dit helpt ons qua branding en biedt ons de mogelijkheid om later een van de domeinnamen af te splitsen om eventueel zelf via een e-shop de instrumenten te verdelen.

Driving website traffic

Uiteraard is een website maar zo goed als zijn verkeer. Om voor een constante flow van geïnteresseerde bezoekers te zorgen zetten we in op content marketing. Het grappige aan dit verhaal is dat quasi geen enkel paramedisch beroep zich vandaag bezig houdt met content marketing.

Content marketing

keyword-research-rugpijn-paramedische-casestudy

Een voorbeeld van enkele van de pains die maandelijks meer dan 1000 maal worden opgezocht.  Uiteraard zou long form content hier beter werken maar het is niet onze bedoeling om rechtstreeks te ranken via deze short-form content.

SEO Content:

De bedoeling is om door middel van content silo’s hoofdtopics te genereren en dan alle relevante keywords hieronder te voorzien, zodoende bouwt de nieuwe website authoriteit op voor alle relevante pijnen, zodra er basic rankings zijn kan er door middel van linkbuilding (relevante links hier zouden vooral uit gezondheidsfora komen en door ghost-accounts gedropt kunnen worden). In een tweede fase zouden de traffic driving posts kunnen uitgebreid worden om nog meer visitor-value te genereren en er voor te zorgen dat deze ook op Page Authority kunnen gaan ranken zelf indien de oude links worden verwijderd. Dit kan door gerelateerde (LSI keywords toe te voegen en op die manier de artikels content matig te verbeteren).

Your name please?

Landing pages built to convert.

Verkeer dat niet converteert heeft uiteraard weinig nut, zodoende willen we er voor zorgen dat door een goede experience de klant snel converteert. Dit doen we op 2 manieren:

Blog landing pages

… Wel, in feite hebben we het gewoon over de blogs, het enige verschil is dat we de blogs op basis van de cluster zullen taggen met retargeting tags. We populeren deze dynamisch zodat we snel nieuwe audiences kunnen aanmaken en kunnen samenvoegen zonder steeds url’s te moeten invoegen. (10 minute reads: Snel retargeting audiences via adwords of via facebook creëren!)

De blogs hebben uiteraard een corresponding content offer op basis van de cluster. Dat wil zeggen dat voor alle rugpijn centric blogs er een content offer rond correcte zithouding of stretches die rugspieren kunnen ontspannen.

Een snelle implementatie van leadflows (want wie gebruikt er nu  nog standaard formulieren?).

Kies voor de standaard Hubspot marketing free implementatie en implementeer de leadflow feature door via Google Tag Manager de Hubspot tracking code te implementeren. Vanuit de standaard implementatie kunnen we op basis van wildcards snel per cluster een leadflow opzetten.

We geven als url filter op iastm.be/blog/%category%(bv.: rugklachten)/* op, zo verschijnt dit content offer op alle relevante pagina’s.. een klein beetje styling brengt ons al snel heel ver. Verder is het uiteraard ook handig dat alle leads die zo verzameld worden op basis van het conversieformulier automatisch kunnen getagd worden met alle relevante items en er nurture flows kunnen worden doorgestuurd naar aanleiding van dit topic. Zo zou een simpele whitepaper download meer blogs kunnen mailen en de bezoeker leiden naar de value landing pages.

Value landing pages

Value landing pages worden samengesteld op basis van het PASTOR framework, wat uiteindelijk neerkomt op dit:

Pastor-framework-content-landing-pages-best-practices

We proberen bij het 2e bezoek de visitor snel te converteren door value te geven voor een (vaak langdurig) probleem. Ter illustratie, de landing pagina zou snel kunnen gaan over het probleem van rugklachten en een herkenbare case naar voor kunnen schuiven. Dit kan afhankelijk van de leeftijd (retargeting mogelijkheden en verdere uitsegmentering zijn eenvoudig bij voorbeeld eenvoudig te doen via Facebook) gaan over een ouder persoon die kampt met hernia. Messaging zou kunnen omvatten hoe dit persona eerder andere therapieën en eventuele operaties heeft doorlopen zonder hier een finale oplossing mee te bekomen. De resterende 90% worden snel ingevuld door:

We bieden ERGON therapie aan, dit is een therapie die nooit eerder werd aangeboden in Belgie, en die (door de nieuwe manier van  behandelen) op een andere manier voor verlichting van de pijn kan zorgen. Er zijn reeds successen geboekt met (persona1, persona2, persona3) en hier is een overzicht van wat daar het gevolg van was.

Testimonial 1
Testimonial 2
Testimonial 3

Waarom u mij zou moeten geloven? Medische ondersteuning aan de voordeelclaims van de nieuwe technieken ter behandeling van deze klachten. Indien u ook op zoek bent naar de oplossing van probleem x, kan u .. Ons contacteren voor een gratis intake -> deze button linkt dan snel door naar een online boekingsmodule op de website.

PPC – Paying the piper!

Initiële tractie verkrijgen duurt uiteraard enige tijd; om snel naar conversie te werken hebben we gekozen om via (Social) PPC te werken en zodoende op korte termijn veel traffic te genereren.

Paid Search (Adwords & Bing)

We kiezen voor 2 soorten Adwords & Bing campagnes om snel te converteren:

  • Money keywords: deze zijn lokaal getarget (provincie Antwerpen (aangezien de praktijk in Mechelen ligt)) en zijn gefocust op keywords die direct relateren aan de activiteit. Met andere woorden hier gebruiken we keywords zoals kraker, osteopaat, kinesist, kinesitherapie, etc.
  • Branding keywords: deze zijn keywords die gerelateerd zijn aan de de topic clusters hierboven; ze bestaan om traffic te driven naar de verschillende short form contents.

Social remarketing via Facebook

Social remarketing is een kosteneffectieve manier om branding & conversies te genereren, door de eerdere bezoekers goedkoop in te kopen via paid search en deze mits de integratie van de facebook pixel (die een event genereert bij conversies) te retargeten kunnen we tegen een heel lage CPA in een continue ad funnel te brengen (een leuk voorbeeld hiervan door de vrienden van Webris)

De impact op Branding:

Recurrent content voorzien aan bezoekers verhoogt de brand perception van het kantoor

Impact op conversies:

Elke bezoeker kan na een x-aantal content pages ook een rechtstreekse lead ad te zien krijgen waar ze een kleine intake/consultatie kunnen inboeken.

Social Media Marketing

Social is belangrijk, maar voor deze tak van bedrijven (de paramedische beroepen) is de brand-perception zo mogelijk nog belangrijker. Zaken zoals reviews op facebook. Om deze reviews te stimuleren zou het perfect mogelijk zijn om na elk bezoek (via marketing automation) een review link door te mailen, zo kunnen we op een snelle en eenvoudige manier nieuwe reviews verzamelen. Een alternatieve manier van werken zou op de pagina groepen te koppelen voor mensen die verschillende soorten therapieën volgen.

Zo kunnen er snel ervaringen worden gedeeld tussen verschillende partijen en is het mogelijk om ook via standaard social actions nieuwe klanten te winnen.

Share this post